Viden og bøger om ledelse, processer, coaching, projekter og organisationsudvikling

Se mere om de bøger vi arbejder med på kurserne og få gratis artikler, der giver dig ny viden.


Teori skal bevise sin værdi i praksis. Det er en vigtig pointe hos AttractorKurser. For os er koblingen mellem teori, empiri og praksis afgørende. Det er fundamentet for vores kurser, og vores artikler og bøger er skrevet med samme udgangspunkt og formål.

Her er et udpluk af vores artikler og bøger:

Ledelsesbaseret coaching

Bog

Ledelsesbaseret coaching henvender sig til ledere på alle niveauer, der ønsker at bringe coaching et skridt videre ind i organisationerne som en ledelsesform, der rummer stort potentiale for udvikling og læring – for både medarbejder og leder.

Find Ledelsesbaseret coaching →
Ledelsesbaseret coaching

Den systemiske projektleders positioner

Artikel

AttractorKurser har i mange år arbejdet med udviklingen af projektledere og projektorganiseringer. I dette arbejde står det tydeligt frem, at projektlederens kommunikation i og omkring projektet er en betydningsfuld faktor i projektets fremdrift.

Lær at professionalisere din kommunikation og styrk projektets gennemførsel →
Den systemiske projektleders positioner

Lederen som teamcoach

Bog

Denne løsningsorienterede bog er en oplagt mulighed for at få flere redskaber i værktøjskassen, hvis du er leder for et eller flere team - en bog, der giver redskaber og teknikker.

Få coachingværktøjer til din ledelsespraksis her →
Lederen som teamcoach

Hvem bor i det systemiske hus?

Artikel

Denne tekst er en invitation til alle systemiske praksisteoretikere. En invitation til at lege med i udfoldelsen af en metafor, der er tænkt som et systemiske blik på vor systemiske praksis og selvforståelse, og som – forhåbentlig – vil kunne give os en lidt klarere begrebsdannelse for, hvad vi gør, når vi arbejder systemisk.

"Leg med" og lær mere her →
Hvem bor i det systemiske hus?

Anerkendende procesøvelser

Bog

40 øvelser i dialogiske processer til brug i undervisning og udviklings- eller forandringsprocesser. Trin-for-trin opskrifter på formål, effekt og konkrete forløb.

Bliv klogere på øvelserne her →
Anerkendende procesøvelser

Giv slip og stol på processen

Artikel

Det komplekse arbejdsliv kræver mod og redskaber til at stå i det uvisse. Og at vi opgiver tanken om at kunne styre det hele.

Lær hvordan du kan give slip →
Giv slip og stol på processen

MUS med mening

Artikel

Ledelsen spiller en væsentlig rolle i at få koblet medarbejderens kompetencer, ambitioner og udviklingsmål til organisationens strategiske mål og processer. I den forbindelse kan den enkelte leder med fordel anvende MUS til at forstærke denne kobling.

Lær hvordan du skaber mening og relevans i dine samtaler →
MUS med mening

HR’s rolle i strategisk ledelsesudvikling

Artikel

Artiklen beskriver et ambitiøst projekt i et ministerium, hvor en omfattende ledelsesreform kobles tæt med de strategiske mål og indsatser i ministeriet. Her får HR en helt central rolle.

Læs mere om HRs essentielle rolle i projektet →
HR’s rolle i strategisk ledelsesudvikling