AttractorKurser bliver en del af Mannaz

Rambølls mest farverige forretningsenhed bliver fremover en del af Mannaz. Det sker, når Mannaz til nytår overtager AttractorKurser fra Rambøll Management Consulting. Kursusdrift og træningsrelaterede konsulentydelser er ikke længere i fokus, siger Rambøll-direktør.

Til januar lancerer Rambøll Gruppen ny koncernstrategi. Det betyder, at 2016 har budt på en række strategiske drøftelser, og det ligger allerede nu fast, at særligt kursusdrift ikke længere hører til kerneforretningen for Rambølls konsulentdivision. Derfor frasælges den danske enhed for systemiske kurser og konsulentydelser, bedre kendt som Attractor. Administrerende direktør i Rambøll Management Consulting, Tonny Johansen, forklarer:

- Som mange andre markeder konsoliderer kursusmarkedet sig i disse år. Vi ønsker ikke at foretage de store investeringer, fx i digitalisering eller markedsføring, som kunne bringe os stærkt videre og skabe vækst internationalt. Fremadrettet skal vi fokusere alle gode kræfter på at levere tværfaglige løsninger i krydsfeltet mellem consulting og engineering i tillæg til vores klassiske ydelser inden for fx evaluering og surveys.

En ambitiøs køber

At valget faldt på Mannaz er langt fra tilfældigt, siger Tonny Johansen. I februar 2015 overtog Mannaz det svenske konsulenthus PlanB, og i februar 2016 blev det danske konsulenthus Conmoto opkøbt. Med Attractors konsulenter og undervisere ombord vil Mannaz styrke sin position på fx proceskonsultation og sikre bedre geografisk dækning med et stort Aarhus-kontor i tillæg til kontorer i Hørsholm, Malmø, London og Hong Kong.

- Vi ville gerne finde en ambitiøs køber, som manglede det element, Attractor udgør. Vi kender Mannaz fra især talentudvikling i Rambøll, og Mannaz er desuden ejet af ingeniørforeningen, IDA. Så i en tid, hvor branchen har brug for en stærk, seriøs aktør kunne vi ikke forestille os et bedre sted for vores kursus- og træningsaktiviteter end hos Mannaz, siger Tonny Johansen.

Masser at glæde sig over

Hos Mannaz glæder CEO, Claus Rydkjær, sig over aftalen:

- Attractor er den ideelle partner for Mannaz. Virksomheden har opbygget en stærk position inden for organisations- og ledelsesudvikling samt proceskonsultation på det danske marked både i forhold til konsulentydelser og kurser. Attractor har en høj faglig integritet og kvalitet i deres leverancer, og er en vellidt partner for både offentlige og private virksomheder.

Se Mannaz’ store kursusudbud

Direktør, Mikkel Thøgersen, som står i spidsen for Attractors konsulenter og undervisere, ser ligeledes flere perspektiver på opkøbet:

- Det er selvfølgelig lidt specielt, at vi nu skal hver sin vej. Men vi glæder os virkelig til at nå ud til et større publikum med det, vi kan. Samtidig kan jeg se oplagte fordele i, at de af vores kursister, der eksempelvis kender os fra systemisk projektledelse, kan nyde godt af Mannaz’ mange værktøjskurser. Og så vil vi jo stadig samarbejde med Rambøll på de konsulentprojekter, hvor det giver mening.

Fra cirka 1. marts rykker AttractorKurser sine aktiviteter i hovedstaden nordpå til Hørsholm, mens kunder og kursister i det jyske fortsat skal stille GPS’en til Olof Palmes Allé i Aarhus. Her lejer Mannaz sig ind, sådan undervisningen foregår uforandret i vante omgivelser.

Om Attractor

Attractor A/S blev stiftet i Aarhus i 2001 og voksede kraftigt i midten af nullerne, inden Rambøll Management Consulting købte virksomheden i 2007. Firmaet blev kendt i markedet for sine kursus- og konsulentydelser baseret på systemisk tænkning, kaosteori og appriciative inquiry. Under navnet Attractorkurser udbydes aktuelt kurser i både Aarhus og København, ligesom offentlige og private virksomheder nyder godt af rådgivning og skræddersyede forløb inden for fx proceskonsultation, ledelse og samtaletræning.

Om Mannaz

Mannaz er internationalt førende i kompetenceudvikling og en af de største udbydere af organisationsudvikling, ledelsesudvikling, talentudvikling og forandringsledelse. Med kontorer i København, London, Hong Kong og Malmö udvikler vi årligt mere end 10.000 erhvervsledere, ledere, projektledere og specialister i hele verden.


For yderligere information om ovenstående, kontakt venligst:

Direktør Mikkel Thøgersen
Mail: mit@ramboll.com

Er du nuværende eller kommende kursist, vil du modtage yderligere information på mail.